Aktivnosti Škole Kurana u mjesecu Redžepu

skola kurana casnogMjesec Redžep, mjesec svetosti, učajluka i Allahovog oprosta, i ove godine mjesec blagoslova i bereketa u Školi Kur'ana Časnog

Hvala Uzvišenom Allahu dž.š. što dočekasmo i ovaj sveti mjesec redžeb , mjesec dobrovoljnog posta i Allahove milosti u njemu.

U ovom mjesecu Učajluka, Plemeniti Gospodar Svjetova, počasti Školu Kur'ana Časnog sa još nekoliko neizmjernih blagodati. Blagodati 8 novih kandidata za polaganje hifza pred eminentnom komisijom za hifz, nakon čega će oni steći počasno zvanje Hafiza čuvara Allahove Knjige, a koji su već završili preslušavanje cijelog Kur'an Časnog pred svojim uvaženim muhaffizima. Zatim preko 2000 uspješnih polaznika, i na kraju kao kruna svemu tome, otvaranju dvaju novih odjeljenja Škole Kur'ana Časnog.

U srijedu, 15.04.2014.god. u 12:00 časova, Muftija sandžački Muamer – ef.Zukorlić će otvoriti novo odjeljenje Škole Ku'ana Časnog u Brodarevu, a istoj sedmici u petak, 25.04.2014.god., u 12:30 časova, predsjednik Mešihata, muftija dr. Mevlud – ef.Dudić će otvoriti drugo novo odjeljenje Škole Kur'ana Časnog –El-Džinan u Novom Pazaru (džamija El-Džinan).

Zahvaljujemo se Allahu d.š. na ovim i svim drugim blagodatima kojima počasti Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i Školu Kur'ana Časnog.

Ujedno koristimo priliku da pozovemo sugrađane Novog Pazara i Brodareva da prisustvuju otvaranju ovih dvaju novih odjeljenja Škole.

Škola Kur'ana Časnog