Svečano otvorena Škola Kur'ana Časnog u Brodarevu

skola kurana brodarevo  (7)U Brodarevu danas nikla oaza svjetla Allahove vjere, otvoreno 21. odjeljenje Škole Kur'ana Časnog. Na ovaj poseban događaj pored stanovnika Brodareva prisustvovala delegacija Muftijstva sandžačkog, na celu sa inicijatorom ovog djela Muftijom sandžačkim, Muamer ef. Zukorlićem.

Prisutnima se obratio direktor Škole Kur'ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić.

-“Kada smo otvarali odjeljenje u Novom Pazaru prije 5 godina, nismo ni slutili da će se Allahovo svjetlo proširiti čak do Brodareva. Danas nakon 5 god. Škola Kur'ana ima 21 odjeljenje širom Sandžaka i dijaspore, koje pohađa vise od 2000 učenika, onih koji čuvaju Allahovu rijec u srcu, i svakako će Allah čuvati one ljude i ona mjesta gde se uči Njegova riječ,”kazao je direktor Škole Kur'ana hfz. Irfan ef. Malić.

O važnosti ove institucije prisutnima je govorio Muftija sandžački.

-“Ovo je odgojno-obrazovna ustanova Muftijstva sandžačkog, Mešihata IZ u Srbiji. Škola koja ima za cilj da odgaja ljude u skladu sa Allahovom riječju”, kazao je Muftija Zukorlić,dodajući da danas ima mnogo javne riječi,ali ono što čovjeku treba je kvalitetna odgojno-obrazovna riječ.

-“Ovo nije nikakva elitistička škola koja prima samo pojedince ovo je škola za svako bošnjačko dijete. Dobili ste priliku koju nikada do sada niste imali, institucija koja se ne otvara radi izbora, dobili ste priliku da kroz ovu skolu vaša djeca imaju ono sto vi niste imali. Uzvišeni Allah vam daje šansu da propuste iz svoje mladosti ispravite na svojoj djeci”, kazao je Muftija, naglasivši da “Kuća koja bude imala polaznika u Školi Kur'ana je kuća sa svjetiljkom, svjetiljkom za dušu. Jedini način da vaše kuće ozdravite je Kur'an”.

Uz glasne salavate i simboličnim otkrivanjem plašta sa natpisa Škole Kur'ana svečano je otvoreno 21. odjeljenje .

Za hairli početak hfz. Kujević je proučio dovu.

SANA – Nermina Rebronja