Svečanom akademijom obilježen Dan Univerziteta

iunp svecana akademija (1)
Dan Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, 4. maj, obilježen je Svečanom akademijom i dodjelom diploma studentima.

U povodu trinaest godina rada istaknuto je da su vrata Univerziteta širom otvorena za sve željne znanja, bez obzira na ime, prezime, porijeklo, te da je Internacionalni univerzitet stjecište mladih iz svih krajeva. Na samom početku prisutnima su se predstavili studenti filologije citirajući poznate svjetske mislioce na različitim jezicima. Studente i njihove porodice je zatim pozdravio rektor Univerziteta, prof. dr. Suad Bećirović koji je istakao značaj obrazovanja i sticanja znanja. Nakon obraćanja rektora putem internet veze prisutnima su se obratili i o svom iskustviu govorili uspješni studenti Univerziteta sa Sorbone, iz Milana i iz Niša. Kulturno-umjetnički program upotpunili su učenici Muzičke škole “Stavan Mokranjac” iz Novog Pazara. Ovom prilikom uručena sui priznanja uposlenicima Univerziteta za deset godina zalaganja i truda. Plakete i nagrade uposlenicima je uručila prorektorka za nastavu, prof. dr. Amela Lukač Zoranić.

Nagrade su uručene i pobjednicima selfie konkursa u iznosu od pedeset, stotinu i dvije stotine eura. U toku same svečanosti svoje viđenje Univerziteta i iskustvo tokom studiranja dali sui roditelji studenata. Manifestaciji su prisustvovali i brojni gosti među kojima i predsjednik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti koji se obratio prisutnima rječima: “”. Studentima i njihovim porodicama obratio se i predsjenik Univerziteta, muftija Muamer ef. Zukorlić, ukazavši na početke i viziju razvoja Univerziteta: “”. Svečanu akademiju upotpunio je kulturno-umjetnički program u kojem su učešće uzeli studenti Univerziteta. Studenti su se obratili publici citirajući poznate svjetske mislilioce na jezicima različitih naroda, govoreći besjede.