MOK pozvao građane na protest: Moramo ukazati na višedecenijska raseljavanja!

Rmokožaje – Muslimanski omladinski klub (MOK) poziva sve građane da izađu na protest koji će biti održan ispred Opštine Rožaje i time ukažu na višedecenijski egzodus muslimana.

Vaše prisustvo će staviti pečat nezadovoljstva periodu koji je za Bošnjake samo značio opstanak a ne prosperitet, masovno periodično raseljavanje.
Aktualna medijska propraćenost raseljavanja Bošnjaka Sandžaka kao da potiskuje sva ranijaraseljavanja.

Govorimo o politici jednog i drugog centra u Crnoj Gori i Srbiji koji stoje evo već više decenija iza očiglednog egzodusa. Zbog toga nećemo se zadovoljiti njihovom zabrinutošću alarmantne situacije na sjeveru Crne Gore. Od njih tražimo primjenu politike utvrđivanja kako sadašnjih tako i prijašnjih odgovornosti, krenuvši od vrha upravne piramide.

Želimo da svi zajedno pošaljemo poruku da ne želimo da, uprkos njihovim namjerama, budemo nestabilan dio društva, kome se kasnije mogu spočitavati svakojake brendirane etikete nepoželjnog. Želimo da izvršna vlast sprovede napore izjednačavanja standarda crnogorskih regija, nacija a da usput to ne bude još jedna “sezonska” priča. – stoji u saopštenju MOK-a.

(Rožaje Free Press)