Učenice medrese na eksurziji u Sarajevu

medresantice u sarajevu (5)Nakon uspješno okončane školske godine, učenice Medrese „Gazi Isa-beg“ su otputovale 29.05.2015 godine na trodnevnu ekskurziju u  Bosni.

Predvođene prof. Harunom Rebronja, prof. Elmom Ujkanović i Šemsom Plojović  obišle su nekoliko gradova u BIH. Travnik je bio prvo mjesto koje su učenice posjetile,  gdje su obišle Medresu, Plavu rijeku, Tvrđavu. Zatim su obišli Mostar, Bunu i onda se vratili u Sarajevo.

Nakon posjete Husrev-begove medrese učenice su se uputile na Vrelo Bosne a onda u povratku obišle džamiju Kralja Fahda, koja je ostavila impresivan utisak na njih.

U Sarajevu su obišle šehidsko mezarje na Kovačima, gdje je  prof. Rebronja poveo učenice do mezara Alije Izetbegovića i u kraćem govoru predočio ličnost rahmetli Alije.

Svoju posjetu Sarajevu medresantice su iskoristile i obilaskom Baš čaršije koja se nalazi u srcu Sarajeva. Pune prelijepih utisaka sa putovanja vratile su se u Novi Pazar.medresantice u sarajevu (2) medresantice u sarajevu (3) medresantice u sarajevu (4) medresantice u sarajevu (6) medresantice u sarajevu (8)