Održano predramazansko savjetovanje u Subotici

U skladu sa odlukom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji o organizovanju predramazanskih savjetovanja, u nedjelju 7.6.2015. godine, u Subotici je održano prvo predramazansko savjetovanje.

Ovom islamskom edukativnom skupu prisustvovali su imami i predsjednici medžlisa i džemata Muftijstva beogradsko-novosadskog, a izlaganja su imali predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud-ef. Dudić i direktor Medrese Gazi Isa-beg Rešad-ef. Plojović, a moderator savjetovanja bio je generalni sekretar Mešihata Samir Škrijelj.

Predsjednik Mešihata je izlagao na temu “Uloga imama i džemata u mjesecu Ramazanu”, a direktor Medrese “O značaju organizovanog sakupljanja zekata i sadekatu-l-fitra” uz prikaz dokumentarnog filma na ovu temu.

Imami i predsjednici medžlisa i džemata Zemun, Krnjača, Makiš, Novi Sad, Adice, Veliki Rit, Beočin i Subotica imali su prilike od najviših predstavnika Islamske zajednice čuti korisne savjete i poruke u cilju što boljeg organizovanja ramzanskih aktivnosti i svuh drugih akcija i projekata Islamske zajednice.

Predramazansko savjetovanje održat će se i u Novom Pazaru i Preševu.

Informativna služba Mešihata