Islamski seminari u Novom Pazaru

Muftijstvo sandžačko u saradnji sa Udruženjem studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini organizovalo je  u Tutinu seminar na temu: “Kur'an je naš vodič”

Seminar su predvodili eminenti sturčnjaci iz Sandžaka hfz Abdurrahman ef. Kujević, hfz Hilmija Redžić, hfz. Almir Šantić kao i predstavnik (USBiUM), Udruženjem studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini Suad Bihorac.

Ovo udruženje okuplja sve studente Bošnjake koji studiraju u Medini.

U toku Ramazana u Sjenici  će se održati još jedan seminar na otvorenom, najavljuju organizatori

U skopu seminara bile su organizirane i sporteke aktivnosti svih učesnika

Cilj ovakvih seminara je druženje i vjerska pouka

 Seminar održan i u Novom Pazaru

Pred Ramazan savjetovanje islamskoj omladini u vremenu smutnji. Zajedno Muftijstvo sandžačko, Odsijek za da'vu, i Udruženje studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini. Izazova je mnogo, a mladima trebaju smijernice.

Za omladinu mnogo izazova da se, kaže hafiz Kujević, ne mogu ni nabrojati.

A mladi među kojima su i studenti sa ovih prostora ali koji su znanje potražili u Medini, zainteresirani da čuju, ali i pitaju.

Danas, nažalost, postoje ekstremne grupacije koje, kaže hafiz Kujević, ili imaju znanje, ali ne rade prema njemu ili ga nemaju pa naprave katastrofalne greške koje koštaju čitave zajednice.  Ovaj seminar je prilika za učenje kako takve pojave prepoznati i kako baš znanjem odgovoriti.

A.Šabotić/A.Sofić