Predsjednik SBK dr. Mustafa Cerić uputio ramazansku čestitku

cericPredsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić je pripadnicima islamske vjeroispovijesti uputio čestitku povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana:„Dragi moji,

Večeras sa zalaskom sunca završava se mjesec Šaban i nastupa mjesec Ramazan, mjesec posta i ibadeta.

Ramazan je mjesec hidajeta – upute, mjesec rahmeta – milosti, mjesec magfireta – oprosta.

Hidajeta nam nije nikad dosta, ali nam danas hidajeta treba više nego ikada i zato je Ramazan prilika da nam se srca spoje, da nam se duše srode i da nam se misli spoje u Allahovom hidajetu, kao nur, svjetlo u nama, kao nur ispred nas, iza nas, s naše desne i s naše lijeve strane… Amin!

Rahmet je najljepši Allahov dar koji imamo u našem zdravlju, u zdravlju naših najmilijih, naših majki i očeva, naših sinova i naših kćeri, naših rođaka i naših prijatelja. Zato, Allahu Milostivi, obaspi nas Tvojom milošću u ovom mjesecu Tvoje milosti za zdravlje i sreću nas i naših najmilijih i svih ljudi dobre volje… Amin!

Magfiret – oprost je najviše što nam treba, jer znamo da smo griješni i zato je Ramazan, mjesec posta, najbolja prilika da zavirimo u svoju dušu i da je očistimo od grijeha, koji nas muče i koji ne daju da krenemo naprijed… Amin!

Dragi moji,

Neka vam Allah podari Njegov Hidajet, Rahmet i Magfiret u ovom mjesecu zdravlja i sreće za svakoga ko se Allahu približi svojim ibadetom radi takvaluka… Amin!“

Ramazan šerif mubarek olsun!

(SBK)