FIS nudi kvalitetno obrazovanje

U emisiji ramazanskog programa Sandžak televizije gosti su bili predstavnici FIS-a dekan dr. Enver Gicic i prodekan dr. Admir Muratović. Pored teme o mjesecu Ramazanu, govorili su i o FIS-u.

Ono što posebno ističu kada je u pitanje obrazovanje je sam kvalitet.

„Sa onim što mi nudimo, mi smo jedan „Mini Univerzity“. Imamo smerove po kojima smo prepoznatljivi, kao što su npr. smer pedagogija i komunikologija, to je jedan hibrid, a mi smo to kombinovali kako bi olakšali našim studentima.“ istakao je dekan fakulteta Gicić.

Pored kvalitetne nastave, ističu, ovaj fakultet nudi još mnogo drugih povoljnosti  kao što su stipendije, razmjena studenata, brojne vannastavne aktivnosti i mnogo drugih pogodnosti.

„Mi se možemo pohvaliti našim studentima, jer su toliko angažovani i njihov trud se vidi na svakom koraku, na našem fakultetu postoji čak 15 hafiza, mi se njima kao i svim ostalim studentima ponosimo“ ističe prodekan na fakultetu za Islamske studije dr. Admir Muratović.

Za kraj su poručili da muslimani iskoriste ovaj mjesec za teubu, dovu, ibadet i budu bolji nego što su bili prije, kao i da udjele od svog imetka onoliko koliko su u mogućnosti onima koji taj imetak nemaju.