Mešihat priredio zajedničke iftare u Beočinu i Adicama

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice i saradnji sa CHR-om ”Hajrat” dana 19. juna 2015. Godine u petak u Beočinu i Adicama je organiziran zajednički iftar.

Za preko stotinu postača u džematu Beočin priređen je iftar na kome je prisustvovao i predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud Dudić.

Nako uvodnog obraćanje imama dzemata, prisutni

ma se obratio predsjednik Mešihata mubareklišući im ramazanske dane i ističući ponos na svemu onome što je ovaj Medžlis uradio, počev od džamije, abdesthane, gasulhane, do upravne zgrade, imamskog stana, kafeterije te prostorija za omladinsko druženje.

”Ovako funkcionise uređena zajednica. Ponosim se na ono što ovdje radite” – istakao je muftija Dudić, a nakon toga govorio o fadiletima Ramazana.

Predsjednik Medžlisa IZ Novi Sad, zahvalio se muftiji Dudiću i delegaciji koja je prisustvovala zajedničkom iftaru.

Zajedničku dovu je proučio također muftija dr. Dudić.

Iste večeri u džematu Adice organiziran je iftar za sedamdeset postaca, a iftaru su prisuatvovali i glavni imam novosadskog Medžlisa Fadil-ef. Murati i direktor CHR Hajrat Mirsad-ef. Bećirović, koji su prisutnima na iftaru govorili o fadiletima posta.

Ovu su prvi iftari u ovom Ramazanu, a planirana je organizacija zajedničkih iftara na području beogradsko-novosadskog muftijstva u deset džemata za šest stotina postača.

Informativna služba