Predstavnice Udruženja žena Merjem i MOK gosti ramazanskog programa

Porodica, žene, djeca, fokus Ramazanskog programa ovog vikenda. Predstavnice udruženja žena Merjem, MOK i roditelji istaknute djece koja su prošla kroz ustanove IZ u Srbiji, ispunili studio Sandžak TV.

Udruženje žena Merjem koje djeluje u okviru IZ osnovano je 2007.godine, s ciljem kulturnog i vjerskog uzdizanja žene.

Žene iz ovog udruženja otvorene su za svaku vrstu pomoći, od širenja znanja, preko humanitarnih akcija do pomoći svakom pojedincu.

S druge strane mladi djeluje kroz MOK.

Potreban je kažu, iskren razgovor, razumijevanje i dobar savjet bez kritike današnjoj omladini. One neprestano kroz svoje aktivnosti pokušavaju doći do kako mladih tako i starijih žena, jer žene su velikim dijelom sačuvale Islam na ovom područiju.

Drugog dana vikenda, gosti Ramazanskog programa roditelji novopazarske uspješne omladine, koja je prošla kroz sve ustanove Mešihata IZ u Srbiji od predškolske ustanove Reuda, preko Vildana, medrese do Fakulteta.

Roditelji čija djeca su pohađala ove ustanove imaju samo riječi hvale, kažu da su njihova djeca od starta učena da izgrađuju svoje samopouzdanje i  vrednuju  svako znanje. Danas su oni prepoznatljivi kako u našem gradu tako i šire, kao hafizi, izvođači ilahija, djeca sa najboljim uspjehom u zemlji i regionu.

Njihova djeca su dokaz da obrazovno- odgojne ustanove Mešihata IZ u Srbiji njedre elitu ovog grada.

N.Rebronja