Reisu-l-ulema i Visoki predstavnik pozivali na mirno i dostojanstveno obilježavanje 20. godišnjice genocida

reisu-l-ulema_inzkoSarajevo, 02. juli 2015. (MINA) – Reisu-l-ulema Kavazović i visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko jučer su se sastali povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici. 

Tom prilikom su istakli da je od izuzetne važnosti da 11. juli, kao i sve popratne aktivnosti, prođu u najboljem redu, kako i pristaje ovakvom skupu od svjetskog značaja. Građane su pozvali da daju svoj doprinos mirnom i dostojanstvenom obilježavanju godišnjice genocida i da se ponašaju u skladu s uputama organizatora.

Reisu-l-ulema Kavazović i visoki predstavnik Inzko su se složili da 20. godišnjica prije svega predstavlja jedinstvenu priliku za odavanje počasti žrtvama tog tragičnog čina, ali i priliku za izgradnju zajedničke bolje budućnosti na ovim prostorima. S tim u vezi, ocijenili su da je prisutnost visokih zvaničnika iz susjednih zemalja od posebne važnosti.

Reisu-l-ulema Kavazović i visoki predstavnik Valentin Inzko dali su punu potporu Organizacionom odboru za obilježavanje 20. godišnjice genocida i svima koji su na bilo koji način uključeni u realizaciju ovog važnog događaja.