Predavanje uz iftar u Školi Kur'ana u Rožajama

Hedija vrijednim polaznicama skole KuranaU četvrtak 2.jula 2015.godine u Školi Kur'ana u Rožajama upriličeno je predavanje za žene na temu ,,Odgojimo sposobnu generaciju”, te iftar za sve prisutne. Predavač je bila profesorica Islamske vjeronauke Mersada Nuruddina Agović koja je istakla značaj osposobljavanja naše djece za nošenje njihovih važnih emaneta.

,,Sposobna majka odgaja sposobna insana koji se kasnije u životu uspješno nosi sa svojim životnim obavezama.” – kazala je, između ostalog, profesorica Agović -,,Dobra odgajateljica podučava ličnim primjerom, marljivo čuva potomstvo od džehenemske vatre, temelj je porodice, a samim tim i zajednice i društva.”

Ona je, nadalje, ukazala na značaj jednakog tretmana muške i ženske djece, njihovu ulogu u društvenoj zajednici, značaj korištenja dove, činjenja maksimuma truda u ostvarenju željenih ciljeva, metode prebrođavanja iskušenja i nedaća na putu odgoja sposobnih generacija i dr.

Druženje su uveličali polaznici Škole Kur'ana izvedbom nekoliko prigodnih ilahija. Organizaciji druženja su umnogome doprinijele vrijedne džematlijke Aida Kujević i Refija Kalač.

 

R.M.


Dova

Izvodaci programa Izvodenje ilahije Na iftaru