Predsjednik Mešihata na iftaru u Muhadžir džamiji u Subotici

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, 08.07.2015. godine, drugu noć zaredom, upriličen je iftar u Subotici. Nakon onog koji je organizovan u restoranu “Gurinović” za privrednike Subotice, priređen je i iftar u subotičkoj Muhadžir džamiji za preko stotinu džematlija.

Iftaru je prisustvovala delegacija Mešihata na čelu sa predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, koju su činili i dr. Enver ef. Gicić – dekan Fakulteta za islamske studije, dr. Ferid Bulić – sekretar Mešihata, Mirza Murati – sekretar Muftijstva novosadskog i saudijski šejh Muhamed Abudlaziz, te delegacija Vakufa “Mimar Sinan” iz Edirna predođena Hasanom Gumušom.

U svom obraćanju prisutnima muftija Dudić je govorio o značaju džemata, dok je šejh Abdulaziz izrazio zadovoljstvo što i ovogodišnji mubarek mjesec provodi na području Islamske zajednice u Srbiji. U ime Vakufa “Mimar Sinan” g-din Gumuš je vjernicima mubareklisao Ramazan, a imam džamije Selmo ef. Dreković se zahvalio Mešihatu, muftiji Dudiću i prisutnima na organizaciji i prisustvu ovom nesvakidašnjem iftaru.

Inače, Mešihat je u saradnji sa Centrom za humanitarni rad “Hajrat” ovog Ramazana posebnu pažnju posvetio organizovanju iftara na području Muftijstva beogradsko-novosadskog ugostivši preko 600 postača, i to u Beogradu (Krnjača i Makiš), Novom Sadu, Velikom Ritu, Adicama, Beočinu i Subotici.

iftar u vojvodini (1) iftar u vojvodini (2) iftar u vojvodini (3) iftar u vojvodini (4)

Informativna služba