Muftija dr. Dudić se zahvalio šejhu MatrudijuPredsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je danas u Mešihatu šejha Muhammeda Abdulaziza el-Matrudija, gdje mu se zahvalio na gostovanju u toku mjeseca Ramazana, te obilasku muftijstava i džemata na prostoru Islamske zajednice
Muftija Dudić je ovom prilikom uručio šejhu el-Matrudiju prigodan poklon, uz zahvalnicu za aktivnosti i doprinos u toku mjeseca Ramazana.
Šejh Matrudi je također, u znak dobrog gostoprimstva zahvalio se predsjedniku dr. Dudiću prigodnom hedijom, kazao da je ova posjeta nastavak prošlogodišnje posjete, te izrazio nadu da će u budućem periodu ovo prijateljstvo uroditi plodom i zbližavanjem saradnje između Saudijske Arabije i Bošnjaka u Sandžaku.
„Ono što sam doživio ovdje nisam nigdje doživio, a obišao sam mnoge zemlje. Na Balkanu ne postoje bolji muslimani od muslimana u Sandžaku. Ovo nije nikakvo pretjerivanje, ovo je moje svjedočenje, ja to tvrdim i svjedočim.“ – kazao je šejh el-Matrudi za naše medije, i posebnu zahvalnost istakao predsjedniku Dudiću.
SANA

IMG_6442IMG_6446
IMG_6439
IMG_6440IMG_6447