Novi Pazar domaćin XVII sportskih susreta imama i uposlenika IZ-e u BiH i regionu

Ovogodišnji sportski susreti imama i uposlenika IZ-e u BiH i regionu,  17. po redu, će se održati u Novom Pazaru od 02.- 5. augusta.

Nesib ef. Hadžić, potpredsjednik Glavnog odbora Udruženja Ilmijje IZ u BiH i predsjednik Ilmijjinog Odbora za sport, je gostujući u programu radija BIR poručio kako je sve spremno za još jedno izdanje, popularno zvane hodžijade: “Mi smo u okviru priprema za ovogodišnje susrete, već 07. juna upriličili sastanak sa predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem, kada smo postigli dogovor o svim pojedinostima vezanim za XVII sportske susrete. Sve je spremno i izvršili smo sve potrebne pripreme, zato što smo krenuli na vrijeme. Naš ovogodišnji domaćin je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, i ne sumnjamo da će biti dobri domaćini, po čemu su oni i poznati!”

30 07 2015 02 spor sus iz 1

Sa prošlogošnjih susreta u Tuzli

Na XVII sportskim susretima u Novom Pazaru učešće će uzeti predstavnici svih muftiluka iz BiH, predstavnici IZ-e u Crnoj Gori, imami IZ-e sa Kosova i domaćini ispred sandžačkog muftijstva. Takmičenja će se odvijati u Novom Pazaru i to u disciplinama futsal, odbojka, košarka, šah i stoni tenis, dok se takmičenja iz atletike i streljaštva ove godine neće održati zbog nepostojanja uslova za spomenute discipline. Okupljanje učesnika je u nedjelju 02. augusta, dok će ceremonija otvaranja XVII sportskih susreta biti upriličena u ponedjeljak 03. augusta u 8 sati i 30 minuta.

U izjavi za radio BIR dr. Mevlud Dudić je izrazio zadovoljstvo što su oni domaćini ovogodišnjih sportskih susreta: “Mi uz Božiju pomoć željno iščekujemo sve učesnike XVII sportskih susreta i nastojaćemo biti domaćini kako to znamo i umijemo!” Domaćini će pripremiti dosta sadržaja za učesnike ovogodišnjih susreta, uključujući edukativna predavanja te izlet za sve učesnike.

XVI sportski susreti su održani prošle godine u Tuzli, a najuspješnija ekipa je bio tim sandžačkog muftijstva, koji će ove godine biti domaćin. Ovi sportski susreti iz godine u godinu postaju mjesto susreta imama i uposlenika islamskih zajednica iz regiona, koje pored sporta i sportskih nadmetanja ima za cilj međusobno upoznavanje i druženje. Također, ono što odlikuje učesnike ovih susreta jeste fair-play igra i lijepo ponašanje, zbog čega ovi susreti doprinose jačanju i afirmaciji Udruženja Ilmijje, Islamske zajednice u BiH, te islamskih zajednica u regionu!

Edin Spahić