Sandžačka omladina osvojila vrh Hajle

116 Muslimanski Omladinski Klub Rožaje je organizirao pohod na planinu Hajla u Rožajama. Pohod je počeo nakon sabah namaza, kojeg su članovi Muslimanskog Omladinskog Kluba klanjali u Ibarčanskoj džamiji.

Članovi Muslimanskog Omladinskog Kluba predviđeni hafizom Abdurrahmanom ef. Kujevićem i vodičem Mersudinom Šaljićem su od Ibarčanske džamije preko naselja Halilovića, mjesta Bandžov, planinskog doma Grope pa sve do vrha Hajle, visokog 2403 m, prešli peške.

Nakom kratkog predaha na vrhu planine uputili su se do mjesta “Biser vode” gdje su obavili podne namaz nakon kojeg je hafiz Abdurrahman ef. Kujević održao kratko predavanje omladini o bitnosti sticanja vjerskog i ovodunjalučkog znanja, te važnosti sprovođenja islam u svima porama života.

Bitno je napomenuti da je ekipa bila sastavljena od 25 učesnika među kojima je bilo i studenata, od kojih trojica su studenti islamskih nauka, također i studenta raznih ovodunjalučkih znanosti, nekoliko učenika iz Gimnazije ,,30. Septembar”.

Druženje je proteklo u najboljem mogućem redu, u duhu islama i mladalačkog entuzijazma.

Učesnici pohoda su prešli oko četrdset kilometara. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje sproveo rožajski ogranak MOK-a, u cilju promoviranja zdravih i humanih vrijednosti. Pohod na Hajlu će postati tradicija, ako Bog da.

(SANA)

DSC03876DSC03698 (1)234567891011