CHR Hajrat uručio pomoć azilantima u Beogradu

chr hajrat bgMešihat Islamske zajednice u Srbiji zajedno sa CHR „Hajrat“  i Muslimanskim omladinskim klubom kao i Kasim ef. Zlatićem iz Beograda, dana 19.08.2015. godine podijelio je humanitarnu pomoć azilantima koji se nalaze u Beogradu u blizini autobuske stanice.

Nažalost izbjeglice iz ratom zahvaćenih  područja Sirije, Libana i Jemena ovih mjeseci traže utočište u drugim zemljama. Ove porodice koje su uspjele pobeći iz svojih zemalja, ostale su  bez ičega,  putuju i po mjesec dana iz zemlje u zemlju tražeći put ka svojoj slobodi. Njihova srca su puna muke i boli koja je velika.

Svjedoci smo da se broj azilanata u posljednjih nekoliko mjeseci konstantno povećava i to predstavlja problem zemljama u okruženju. Nismo mogli nijemo posmatrati jer nas vjera na to obavezuje da pomognemo ljudima u nevolji i patnji.

Mešihat, CHR Hajrat, i MOK  pokrenuli su akciju pomoći kako bi bar na kratko izašli u susret izbjeglicama i povratili im osmjeh na lica.

Muslimani su poput jednog tijela, i ako pati jedan dio tijela, onda cijelo tijelo mora osjećati bol.. Mi ne smijemo zatvoriti oči pred gladnom sirijskom djecom koja očekuju našu pomoć. Musliman je muslimanu brat.

Nadamo se da ovo neće biti naša zadnja nastojaćemo i dalje sprovoditi ovakvu i slične akcije pomoći.

Ovom prilikom direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović zahvalio se svima koji su uzeli učešće u akciji i zamolio Allaha dž.š. da ih nagradi svakim dobrom. Ujedno je pozvao sve koji su u mogućnosti da lično posjete porodice smještene u parku.

chr hajrat 2bg beograd beg1 bg1 beg