Hiljade ljudi na ispraćaju hadžija

SONY DSC

Put svetih mjesta ove godine u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, petu islamsku dužnost – hadž će obaviti 187 lica. Hadžije su sa područja muftijstva sandžačkog, muftijstva beogradskog, muftijstva preševskog i iz sandžačke dijaspore.

Muftija sandžački, Muamer ef Zukorlić, zahvalio je Allahu dž. š. što smo i ove godine u mogućnosti ispratiti naše hadžije put svetih mjesta.

“Svjetlo islama ne može ugasiti ničije neznanje, zla namjera, niti surovo prikrivanje istine ma koliko to sve jako bilo. Hadž ovdje na ovim prostorima nikad nije bio zaboravljen, naprotiv na Hadž se išlo i u težim uslovima. Islamska zajednica u Srbiji svoje stubove čini još jačim ispraćajući i ove godine hadžije put Mekke i Medine.”

Muftija Zukorlić je u svom govoru istakao da hadžije koji putuju, trebaju biti od onih koji će se svojim ponašanjem, ahlakom, predanošću i odnosu prema drugima prepoznati među hiljadama.

Ikrar dovu je sa okupljenom rodbinom, prijateljima i poznanicima hadžija proučio je pomoćnik muftije sandžačkog hafiz Abdurahman ef. Kujević, a skupu se prisustvovali i rukovodioci, direktori ustanova Islamske zajednice u Srbiji, kao i predstavnici kulturnog i javnog života u Sandžaku.1234567891011121415SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC