Predsjednik Mešihata se sastao sa generalnim direktorom Beogradskog aerodroma

1 Nakon što je predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić krajem juna ove godine uputio dopis generalnom direktoru Aerodorma „Nikola Tesla“ u Beogradu Saši Vlaisavljeviću sa zahtjevom za otvaranje mesdžida u ovoj nejfrekventnijoj zračnoj luci u regionu, prvi čovjek Beogradskog aerodroma je ubrzo poslao odgovor u kome sa zadovoljstvom informiše muftiju Dudića da je projektom adaptacije pristanišne zgrade aerodroma predviđena izgradnja prostorije za molitvu te da su radovi u toku.

Tim povodom, 16.09.2015. godine, u kabinetu generalnog direktora Vlaisavljevića upriličen je sastanak sa muftijom Dudićem na kojem je bilo riječi o pomenutom mesdžidu, čije se otvaranje, po riječima direktora Aerodroma, očekuje u novembru naredne godine. Gospodin Vlaisavljević je tom prilikom predložio i saradnju sa odgojno-obrazovnim ustanovama Islamske zajednice na polju usluga koje im Aerodrom može pružiti.

Predsjednik Mešihata se zahvalio domaćinu na saradnji, naglasivši da je Aerodrom „Nikola Tesla“ lider na Balkanu u vazdušnom saobraćaju preko kojeg, pored ostalih, putuje veliki broj pripadnika islama, te da je neminovna potreba za otvaranjem mesdžida. Tom prilikom generalnom direktoru je poklonio primjerak prijevoda Kur'ana.

2

Informativna služba