Svečana prigoda polaznika Škole Kur’ana Časnog u Sjenici

DSC_0958Dana, 20.9.2015. godine, Škola Kur'ana Časnog u Sjenici organizovala je predbajramsku priredbu u Domu kulture – Sjenica, u  kojoj je učešće uzelo pedeset polaznika Škole Kur'ana Časnog, različitog uzrasta.

Priredbi su pored roditelja i građana Sjenice, prisustvovali predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa zamjenikom muftije za Južni Sandžak, hfz. Abdurrahmanom ef. Kujevićem, delegacija Škole Kur'ana Časnog iz Novog Pazara na čelu sa zamjenikom direktora Škole Kur'ana Časnog, hfz. Amarom ef.  Muderizovićem i sekretarom  prof. Džemilom ef. Destanovićem, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice u Sjenici, na čelu sa Fikretom ef. Fijuljaninom.

Polaznici Škole su svojim lijepim glasovima i ispravnim učenjem razgalili srca svih prisutnih, a poseban podsticaj  djeci i njihovim roditeljima u pravcu još većeg angažovanja u kur'anskoj edukaciji svojim nadahnutim govorima pružili su hafizi Abdurrahman ef. Kujević i Amar ef.  Muderizović.

Tom prilikom oni su pohvalili dosadašnji rad vrijednih profesorica Senade Cucak i Selme Graca, na čelu sa njihovim koordinatorom  Selvet ef. Rašljaninom.

Molimo Allaha dž.š. da svakim dobrom nagradi roditelje naših polaznika, a da našoj djeci podari još veću ljubav prema Kur'anu, i da ga učini njihovim svjetlom kako na ovom tako i na budućem svijetu. Amin.

DSC_0947DSC_0935DSC_0939DSC_0936DSC_0911DSC_0912DSC_0917DSC_0928DSC_0958