Odgovor dnevnom listu „Kurir“

Iznenađuje, vrijeđa i čudi ničim izazvana provokacija, prozivanje i optužba, ni manje ni više nego za terorizam, upućena ovogodišnjim hadžijama koji su posredstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji putovali na hadž izvršavajući jednu od temeljnih dužnosti islama.

Za one koji ne znaju, podizanje jednog prsta, tj. kažiprsta, od strane pripadnika islama simboliše jednoću Stvoritelja, Allaha dž.š., i to čine svi muslimani koji obavljaju svakodnevno molitvu prilikom učenja određenih citata na svakom sjedenju u namazu.

Optužba svakog muslimana koji podiže jedan prst svjedočeći pripadnost vjeri u Jednog Boga, Allaha Uzvišenog, za terorizam, znači poziv na obračunavanje i istrebljivanje, označava postojanje i podršku ideologije genocida i etničkog čišćenja, što je strašna poruka za muslimane u Srbiji i otrovna i neprihvatljiva propaganda medija koji to čine.

Ako se stavlja znak jednakosti između svih muslimana koji svjedoče jedinstvo Stvoritelja i terorizma, onda se isto tako može po toj iskrivljenoj, tendencioznoj, nakaradnoj i neprihvatljivoj logici zaključiti da je svaki pripadnik srpskog naroda i pravoslavlja koji podiže tri prsta, pokazujući svoje vjersko opredjeljenje, četnik, zlikovac i ratni zločinac, što niko od muslimana nikada nije rekao!

Glavni vodič hadžija, Rešad ef. Plojović