Porodica Sejdović dodijelila 50 stipendija za učenike Medrese i FIS-a

 

 

11

Nakon što je pred Kurban-Bajram obradovao više od 600 porodica, nakon što će osigurati 50 tona brašna za potrebe Vakufskih kuhinja I Medrese, vakif Ferhan Sejdović pobrinuo se i za sigurniju budućnost studenata i učenika. Za 50 učenika i studenata Medrese i Fakulteta za Islamske studije dodijeljene stipendije od po 400 eura. Prema riječima predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muftije dr. Mevluda ef. Dudića Ko olakša put onome ko stječe znanje, Allah će njemu olakšati put do dženneta.

-Ja čvrsto vjerujem da ćete  Vi opravdati ukazano povjerenje. Ovo je jedan ozbiljan emanet. Nismo došli ovdje da promoviramo bilo koga, ali jesmo došli ideju da ispromoviramo. I drugi treba da se ugledaju, poručio je Muftija Dudić.

A vakif Sejdović kaže- nije sve ovo uradio radi slikanja i kako bi mu uručivali zahvalnice, već radi Allaha i na Allahovom putu.

-Ovom prilikom pozivam roditelje da upišu djecu, barem jednu godinu u Medresu, kako bi odoljeli izazovima i naučili o ljudskim, istinskim vrijednostima, rekao je vakif Sejdović.

Učenicima i njihovom roditeljima ove stipendije dobro će doći. Predstavnici institucija za vakifa imaju samo riječi hvale, a za sve urađeno uručene su i zahvalnice. Studentima je poručeno da se ugledaju na darežljive ljude i tu ideju promoviraju do kraja života.

SANA1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13