Srpski ministre Ljajiću okani se vakufa i Islamske zajednice

logo mesihataMešihat Islamske zajednice u Srbiji sa gnušanjem odbacuje i oštro osuđuje ponovne medijske napade na Islamsku zajednicu i vakufe od strane političke oligarhije Rasima Ljajića u Novom Pazaru pod izgovorom nelegalne gradnje.

Srpski ministre Ljajiću, odakle ti pravo da Islamsku zajednicu prozivaš za nelegalnu gradnju kada tvoja vlast u Novom Pazaru nikada nije izdala građevinsku dozvolu za izgradnju džamije niti bilo kog drugog vjerskog objekta, uprkos uvijek uredno podnijetim zahtjevima.

Svima je jasno da je tvoja politika opstrukcije izgradnje vjerskih objekata u Sandžaku dio tvoje izdajničke politike kojom se godinama uz pomoć Beograda održavaš na položajima, a koja ima za cilj promjenu vizuelnog identiteta sandžačkih gradova i naselja, što potvrđuje rekonstrukcija šetališta u Novom Pazaru nakon čega taj dio grada ni najmanje ne podsjeća na duh i kulturu Novog Pazara. Vrhunac zločina ove vrste je asfaltiranje ulica i trotoara Stare čaršije čime je zadat nemilosrdan udarac spomeničkoj i kulturnoj vrijednosti Novog Pazara.

Prozivanje Islamske zajednice za podizanje objekata bez građevinske dozvole u selu Rajčinoviće očito ima za cilj skretanje pažnje sa činjenice da lično gradonačelnik Novog Pazara tvoje političke oligarhije podiže nelegalne objekte u užem gradskom jezgru, kao i zaštićenim zonama spomeničke vrijednosti. I ne samo on, već i brojni kriminalci, narko-dileri, nelegalno ili kroz korupciju, podižu rogobatne objekte u užem centru grada mimo svih urbanističko-estetskih pravila.

Jasno je da ovim napadom pokazuješ histeriju zbog neuspjeha tvojih projekcija porobljavanja Islamske zajednice, a posebno nakon što te šaka potkupljenih imama, predvođena tvojim privatnim hodžom Makićem, a sa čije kuće je vaša kamera ilegalno snimala objekte u Rajčinoviću, razočarala u pokušaju da kroz takozvanu „Inicijativu“ preuzmu Islamsku zajednicu.

Ti i tebi slični iz Srbije ili izvan nje nikada nećete uspjeti podčiniti Islamsku zajednicu, iako si poštene sandžačke biznismene uspio pretvoriti u ponižene robove, a prljave narko-dilere i druge kriminalce podići na stepen „uglednih biznismena“.

Redovno, ali krišom, dolaze nam pošteni privrednici žaleći se da su od tebe, a posredstvom izvjesnog Kasima Zoranića, ucijenjeni te da bi njihovi privredni subjekti bili, preko zloupotrebe inspekcija, zatvoreni ako bi ti otkazali poslušnost.

Varaš se ako misliš da narod ne zna da si novopazarske biznismene reketirao sa preciznim i pozamašnim iznosima kako bi obezbijedio novac za kupovinu i dalje finansiranje Regionalne televizije, tvog posljednjeg bastiona održanja na vlasti kroz širenje laži, nemorala i drugih zala.

Pominjanje navodne ugroženosti groblja očito ima za cilj da potisne u zaborav to što si prije nekoliko godina, uz upotrebu sile 1500 srpskih specijalaca protiv okupljenih vjernika, na kostima strijeljanih na Hadžetu gradio svoje predizborne objekte. Znaj, to i sve drugo što činiš protiv Islamske zajednice, Bošnjaka i Sandžaka nikada ti neće biti zaboravljeno i zasigurno ćeš ispaštati.

Srpski ministre Ljajiću, konačno se okani Islamske zajednice i vakufa, u protivnom bićemo prinuđeni da učestalo i permanentno objavljujemo detaljna saopćenja o tvojim ličnim, porodičnim i političko-oligarhijskim kriminalnim aktivnostima.

Informativna služba