Predsjednik Mešihata održao hutbu u Hadži Mehovoj džamiji

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 02.10.2015. godine, održao je hutbu i predvodio džuma namaz u Hadži Mehovoj džamiji.

U ovoj najvećoj novopazarskoj džamiji muftija Dudić je govorio o završetku mjeseca Zul-hidždže, kojim se okončava 1436. hidžretska godina, te skorom ulasku u mjesec Muharrem, što je idealna prilika za svođenje bilansa stanja djela učinjenih u protekloj godini i izvršenih preuzetih emaneta.

Predsjednik Mešihata se osvrnuo i na značajne događaje na globalnom planu, naglasivši da su muslimani na ovom području malobrojni da bi rješavali krupne probleme u svijetu, ali da su naše dove uvijek usmjerene traženju dobra i blagostanja, stavljajući akcenat na odgojno-obrazovnu komponentu u radu sa djecom i omladinom.

Muftija Dudić je također naglasio da smo ponosni na Kabu u Meki, Poslanika Muhammeda a.s. i Mesdžidul-Aksa u Jerusalimu, prezirući uvrede na njihov račun bez obzira od koga dolazile.
Predsjednik Mešihata je hutbu završio riječima Poslanika islama: „Svi smo mi pastiri i bit ćemo odgovorni za svoje stado.“

0 1 2

Informativna služba