Predsjednik Mešihata sa delegacijom u gradu Allahovog Poslanika

posjeta meki (6)Nakon boravka u Meki i susreta koji su tim povodom upriličeni, delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji koju predvodi muftija dr. Mevlud-ef. Dudić, predsjednik Mešihata, imala je priliku dva dana boraviti u gradu Allahovog Poslanika a.s. – Medini. Zijaret Medini je iskorišten prije svega za ibadet i namaz u Poslanikovoj a.s. džamiji, a potom i posjetu znamenitostima ovoga grada.Ono što je posebno upriličeno gostima od strane domaćina te izazvalo oduševljenje svih članova delegacije jeste selam upućen Poslaniku a.s., Ebu Bekru i Omeru r.a. sa posebnog prostora, u blizini kabura Resulullaha a.s., a potom dva rekata u Revdi

Također je upriličena posjeta kompleksu za štampanje Kur'ani Kerima, upoznavanje sa njegovim aktivnostima, obilazak i susret sa najvišim zvaničnicima ove ustanove, jedinstvene u svijetu, koja godišnje odštampa i u svijet pošalje, besplatno, preko dvanaest miliona primjeraka Mushafa sa prijevodom na više od 65 svjetskih jezika. Delegaciju je u ime ove ustanove, koja zapošljava više od 1.700 uposlenika, primio generalni sekretar dr. Muhamed Salim bin Šedid El-U'fi sa saradnicima.
Poslije ovog susreta delegacija Mešihata je iskoristila priliku da posjeti Mesdžid Kuba i obavi namaz u njemu, za kojeg je nagrada, prema riječima Resulullaha a.s., kao obavljena umra.

Nakon toga upriličen je susret predsjednika Mešihata i delegacije sa sandžačkim studentima u Medini, kada im se obratio muftija dr. Dudić ukazujući na važnost i vrijednost studiranja u gradu Allahovog Poslanika a.s., ali i značaj brige o svom Sandžaku i rodnom kraju te obavezi da svako ponaosob prati dešavanja u Sandžaku i svijetu i da se, po mogućnosti, uključi u aktivnosti Mešihata i promociju istih na svim stranama za dobrobit svih muslimana.

 

Ovim zijaretom završena je posjeta Medini, nakon čega će delegacija otputovati u Rijad.

Informativna služba Mešihata

posjeta meki (1)posjeta meki (2) posjeta meki (3) posjeta meki (4)posjeta medini (2) posjeta medini (3) posjeta medini (4) posjeta medini (5)posjeta medini (8)d9f8b3149eab0850493c074617b8fd46704155f0e90fc6eb853f5614b7dee1bf
posjeta medini (7)
posjeta medini (1)