Mešihat usvojio Program unapređenja mektebske nastave

IMG_0009 Na svojoj redovnoj sjednici održanoj 19.12.2015. godine, nakon razmatranja usvojeni su izvještaji o organizaciji hadža i organizaciji kurbanske akcije, uz kontataciju da je organizacija hadža protekla u najboljem redu, zašta Mešihat pohvaljuje ovogodišenje rukovodstvo hadža i zahvaljuje se pripadnicima Islamske zajednice za još jednom izraženo povjerenje prema Islamskoj zajednici kroz sve aktivnosti i projekte, što je ove godine posebno primjetno u rekordnom broju kurbana uvećanom za oko 18% u odnosu na prethodnu godinu.

Mešihat je na prijedlog Muftijstva sandžačkog usvojio Program unapređenja odgojno-obrazovnog procesa u mektebima uz konstataciju da je osnovni stub uloge Islamske zajednice edukacija svih generacija, posebno djece, naglašavajući odlučnost da će se kvalitet imama vrednovati kroz njegov uspjeh u mektebu.

Članovi Mešihata usvojili su odluku kojom se potvrđuje Statut Muslimanskog omladinskog kluba, kao i odluku o imenovanju Melihe Preljević za vršioca dužnosti predsjednice Udruženja žena „Merjem“.

 

 

Informativna služba

IMG_0012IMG_0018 IMG_0016 IMG_0014 IMG_0023 IMG_0028 IMG_0026