ULuksemburgu održano predavanje za žene

image (2)U utorak 26.1. 2016.godine u džamiji u gradu Ešu (Luksemburg) održano je predavanje na temu “Bošnjaci u Evropi kao nositelji vjerskog, nacionalnog i kulturnog emaneta”. Predavač je bila Dr. teol. Mersada Nuruddina Agović koja već treću godinu zaredom zijareti ovaj grad.
,,Mi smo nositelji svojih vrijednosti koje predstavljamo svijetu – istakla je Agović prilikom izlaganja – i možemo ih predstaviti u lijepom svjetlu ili na loš način. Da bismo uspješno afirmisali ono na šta smo ponosni, moramo biti uspješno koordinirani. Tanki štapić lahko slomi malo dijete, a snop štapića čini snagu koju teško lome i velike sile. Iskreni međuljudski odnosi i dobra koordinacija su ključ svakog našeg uspjeha.” – isticala je Nuruddina.
U nastavku izlaganja bilo je govora o iskrenosti u nijjetu, postupcima i djelima, značaju bosanskog jezika, bošnjačke kulture i tradicije, značaju školovanja naše omladine, primjerima promocije uspješnih islamsko-bošnjačkih projekata, te ulozi žene u jačanju porodice i  društva.
Džematlijke su se potrudile da prigodnom zakuskom doprinesu svečanijoj atmosferi i izrazile želju da ih gošća u narednom periodu ponovo posjeti.
A. S.
 image (1)image