Predavanja za žene u povodu mjeseca Ramazana održane u Novom Pazaru, Tutinu i Rožajama

Sandžak – Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, Muslimanski omladinski klub  i udruženje žena Merjem organizirali su predavanje u Velikoj Sali Mešihata, Mjesec oprosta evo dolazi, tribinu je održala Nađa Dizdarević.

 

U subotu je i u Tutinu održana tribina, pod nazivom “Zaželjeh se Ramazana” tribinu je održala prof. Selma Džemić koja je govorila o značaju mjeseca Ramazana i obavezi muslimana da ga iskoriste na najbolji mogući način. Budući da je ovo prva tribina u nizu tribina koje će se održavati u Tutinu,  predstavljena je kraca biografija aktivnih članica udruženja zena “Merjem”, te predstavljen značaj samog udruženja.

U Rožajama je 23. maja održano predavanje u Maloj sali Doma kulture na temu “U susret mjesecu Ramazanu” govorila je gošća daija Nađa Dizdarević, poznati borac za ljudska prava. Učešće u programu uzeli su i polaznici Škole Kur'ana Časnog učenjem Kur'ana i izvođenjem ilahija. Predavanju su prisustvale i predstavnice udruženja žena Ennisa iz Bijelog Polja i udruženja žena Merjem iz Novog Pazara.

Ovaj projekat je naišao na veliko interesovanje žena koje će se pridružiti predstojećim aktivnostima udruženja žena Merjem.

SANA