Muftija Dudić na svečanosti džemata Čitluk u Priboju

U organizaciji Džematskog odbora Čitluk – Medžlis IZ-e Priboj, dana 30.07.2016. u povodu Dana džamije u ovom džematu je organiziran tradicionalni mevlud uz prigodan vjersko-kulturni program.

U prepunoj džamiji, prije podne namaza polaznici mektebske pouke izveli su prigodan program. Nakon selama prisutnima od glavnog imama Harun-ef. Eminagić, prisutnima se obratio predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud-ef. Dudić.

Muftija dr. Dudić je obavijestio prisutne džematlije da je, sa današnjim danom kada se obilježava 49. godišnjica od posljednje renoviranja ove džamije, uz dogovor sa Džematskim odborom i Medžlisom, odlučeno da se krene u projekat potpunog renoviranja ove džamije. On je čestitao Džematskom odboru na ovom hrabrom činu, uputivši dovu Allahu dž.š. da sledeće godine obilježavanje Dana džamije bude u novo-renoviranoj džamiji.

Prethodno je predsjednik Mešihata održao sastanak sa članovima Inicijativnog odobora za renoviranje džamije u Čitluku, na kojoj je prisustvovao i glavni imam Harun ef. Eminagić i vrijedni imam ovog džemata Omer ef. Hodžić, a na kojem su konkretizovani prvi koraci na polju adaptacije spomenute džamije.

U delegaciji Mešihata su u duštvu predsjednika bili dr. Ferid Bulić – sekretar Mešihata i mr. Muhedin ef. Latifović – profesor u Medresi „Gazi Isa-beg“.

Informativna služba

005002001003007006