Polaznici Škole Kur'ana iz Prijepolja posjetili džemat Krnjača

3U nedjelju, 20.08.2016. godine, polaznici Škole Kur'ana Časnog iz Prijepolja, predvođeni profesorom Almir ef. Šantićem, posjetili su džemat Krnjača u Medžlisu IZ-e Beograd. Tom prilikom, upoznali su se sa radom džemata i vrijednim imamima Muhamed ef. Velijem i Tafom ef. Berišom.
Okupljenim džematlijama prof. Šantić obratio se kratkim predavanjem ističući potrebu za učenjem vjere, osnaživanjem institucije Islamske zajednice i učvrsćivanjem bratskih veza svih muslimana, kako u Sandžaku i Srbiji tako i šire.
Potom su gosti iz Prijepolja uručili vrijednu donaciju (knjige, laptop i štampač) kojom je otpočet projekat formiranja islamske biblioteke u ovom beogradskom džematu, time privodeći kraju akciju polaznika Škole Kur'ana Časnog iz Prijepolja, pod pokroviteljstvom Mešihata IZ-e u Srbiji i Muftijstva beogradsko-novosadskog.
Džematlije su izrazili zahvalnost Školi Kur'ana Časnog iz Prijepolja, polaznicima i njihovom vrijednom profesoru na značajnoj donaciji koja će unaprijediti rad ovog džemata. Također su izrazili svoju zahvalnost Mešihatu na brizi koju pokazuje za džemate u Muftijstvu beogradsko-novosadskom.
Informativna služba
2 5 6 7 8 9 10 11