Izabrano novo rukovodstvo Sabora IZ-e u Srbiji


sabor-16 U subotu 29.10.2016. godine održano je konstituirajuće zasjedanje Sabora Islamske zajednice u Srbiji na kojem su verifikovani mandati novih članova Sabora, te izabrano rukovodstvo ovog najvišeg predstavničkog i zakonodavnog organa Islamske zajednice.

            Za predsjednika Sabora izabran je Hajro ef. Tutić, za potpredsjednike Fadil Nikšić iz Muftijsva sandžačkog, Berat ef. Halimi iz Muftijstva preševskog i dr. Smajo Serhatlić iz Muftijstva beogradsko-novosadskog, a za sekretara Sabora Omer ef. Đondić.

            Nakon toga prisutnima se obratio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji je govorio o izazovima sa kojima se Islamska zajednica suočava te odlučnosti da ustrajemo na podizanju kvaliteta i vraćanju njenog jedinstva, pozvavši sve one koji su se odmetnuli od svoje zajednice da se u nju vrate bez posljedica.

            Sabor je najoštrije osudio napade na Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru pozivajući nadležne da hitno otklone nepravdu i ne dozvole destabilizaciju ovog prostora, a vjernike da ne nasjedaju na manipulacije i dezinformacije.

 

 

Informativna služba

sabor-6 sabor-14 sabor-13

sabor-15 sabor-5 sabor-2 sabor-4 sabor-10 sabor-9 sabor-8 sabor-7 sabor-1 sabor-12