Medresa organizirala UMJETNIČKO VEČE u Rožajama

Dana 08. 12. 2016. godine u Centru za kulturu u Rožajama održano je “Umjetničko veče” u organizaciji Medrese “Gazi Isa beg”.

Učenice ženskih odjeljenja iz Novog Pazara i Rožaja su pokazale visok stepen talenta na polju umjetnosti. Predstavile su se izvedbom Hasanaginice, na način kako se ranije nije moglo vidjeti na našim prostorima. Recitirale su pjesme iz bošnjačke književnosti, učile ilahije i kaside, čitale literarne radove o ljubavi prema poslaniku Muhamedu alejhi selam. Tako je brojna publika bila u prilici da uživa u kvalitetnom programu.

Nakon toga, prisutnima se obratio direktor Medrese dr. Rešad-ef. Plojović koji je govorio o vrijednosti slijeđenja Poslanika i ljubavi prema njemu jer je ovo mjesec rebiu-l-evel kada je i rođen naš Poslanik a.s.

Skupu se na kraju obratio i v.d. muftije sandžačkog hfz. Abdurrahman-ef. Kujević koji je rekao da je sama riječ kultura grčkog porijekla i znači prirodni instinkt i nagon koji je Stvoritelj usadio u svakom čovjeku da se samo Njemu pokrova. Tako da je vrhunac kulturalnosti biti privržen i odan vjeri i prakticirati je u životu.

Nakon toga je proučio dovu, čime je zavšena svečanost.