Delegacija Mešihata zijaretila sandžačke džemate u Austriji

Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji koju su predvodili direktor vakufske direkcije Admir ef. Doljancem i profesor Fakulteta za islamske studije dr. Mustafa Fetić, zijaretila je sandžačke džemate u Austriji koji djeluju u okviru Islamskog kulturnog centra Bošnjaka u Beču.

Tom prilikom ih primio domaćin prof. Mithat ef. Mujović sa kolegama Nihad ef. Gegićem i Mesud ef. Zukorlićem te ih upoznao sa aktivnostima i radom džemata El-Ihsan, El-Iman i Et-Taqwa kao i ostalim aktivnostima IKC-a.

Admir ef. Doljanac i prof. dr. Mustafa Fetić su održali hutbe u matičnim džematima kao i zajedničku tribinu u džematu El-Iman a tom prilikom su ujedno i uručene zahvalnice pomenutim džematima na aktivnostima, pomoći i promociji Škole Kur'ana Časnog, a posebno izgradnje objekta u džematu Rajčinoviće. Tom prilikom je prigodno predavanje održao ef. Doljanac na temu dobro djelo , a prof. Fetić je održao predavanje u džematu Et-Taqwa na temu kako sačuvati porodicu i omladinu.

Posjeta završena uz dovu uzvišenom Allahu dž.š. da obilato nagradi džematlije, aktiviste i efendije koji su doprinijeli svojim trudom realizaciju ove uspješne akcije.

SANA