Muftije Dudić i Fazlović istakli važnost zajedništva muslimana

 

U nedjelju i ponedjeljak 11. i 12. decembra 2016. godine muftija dr. Mevlud-ef. Dudić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, boravio je u posjeti Muftijstvu tuzlanskom.

U pratnji muftije Dudića bili su glavni imam Medžlisa IZ-e Novi Pazar prof. Asmir-ef. Crnovršanin i direktor Izdavačke kuće El-Kelimeh Malik-ef. Nurović.

Sa gostima se u svom uredu susreo muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, kada su dvije delegacije razgovarale o modalitetima unaprjeđenja kvaliteta rada Mešihata i Muftijstva. U tom smislu je posebno akcentirana saradnja dviju medresa, medžlisa i drugih ustanova Islamske zajednice u BiH koje djeluju na ovim područjima. Više puta je snažno naglašena važnost razmjene iskustava, zajedništva i zajedničkog djelovanja, te oslanjanja jednih na druge.

Delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji je sa svojim domaćinima obišla i administrativni centar Gazi Turali-begovog vakufa, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine Gazi Turali-begovu (Poljsku) džamiju i sjedište Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Muftija Dudić je održao predavanje na manifestaciji obilježavanja Mevluda u nedjelju 11. decembra ove godine u Džamiji kralja Abdullaha u Tuzli.

Informativna služba Mešihata