Održano Veče Kur'ana u Novom Pazaru

U prepunoj, novootvorenoj, Nur džamiji u Muru, večeras, 12. 12. 2016. g., nakon jacije namaza, održana je manifestacija Veče Kur'ana u Novom Pazaru.

Pored učača Kur'ana i izvođača ilahija i kasida ovoj manifestaciji je prisustvovala većina imama nopazarskog Medžlisa, te čelnici i predstavnici najviših organa IZ-e, medju kojima: predsjednik Sabora IZ-e Hajro ef. Tutić, potpredsjednik Mešihata i direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović, profesori FIS-a i Medrese, kao i odredjeni broj učenika i studenata, te brojni džematlije koji su svojim prisustvom potvrdili svoju ljubav prema Allahovoj knjizi i Njegovom Poslaniku a.s.

Prisutnima se u ime organizatora ove manifestacije obratio dr. Rešad ef. Plojović, govoreći o Allahovom Poslaniku kao uzoru, vrijednosti donošenja salevata na Resulullaha i ljubavi prema njemu i slijedjenju njegovog sunneta, naglašavajući da je život Poslanika a.s. i iskušenja sa kojim ga je Uzvišeni iskušao prilika da svako nadje odgovore na svoje probleme i način prevazilazenja svojih iskušenja sa kojima je Uzvišeni Allah stavio na ispit iskrenost i snagu njegovog imana.

Dovu je proučio prof. Mahmud ef. Zukorlić, a nakon toga je od strane domaćina priredjeno posluženje za sve džematlije i učesnike u programu.

Molimo Allaha dz.s. da obilato nagradi učače i učesnike u programu, domaćine i sve prisutne džematlije.