Medžlis IZ-e Tutin otpočeo ciklus zimskih predavanja

U organizaciji Medžlisa IZ-e Tutin, u nedjelju 15.01.2017. godine, otpočeo je ciklus predavanja u obnovljenoj Centralnoj džamiji, koja će trajati do Ramazana, a držat će ih profesori Medrese Gazi Isa-beg i Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru.

Prvo predavanje, upriličeno nakon akšam namaza, održao je direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović na temu: ”Važnosti i uloge zekata, trećeg temelja islama, u životu muslimana”.
Predavanju su pored džematlija prisustvovali imami Medžlisa IZ-e Tutin, predvođeni predsjednikom Enver ef. Eminovićem, glavnim imamom Vahjudin ef. Ćosovićem i imamom Glavne džamije Fahrudin ef. Ćosovićem. Nakon predavanja upriličen muhabet sa džematlijama i učenje sure Jasin prije jacije namaza. Poslije zajedničkog obavljanja jacije namaza nastavljen je sastanak i druženje delegacije Medrese sa imamima ovog Medžlisa, a domaćin je bio glavni imam Vahjudin ef. Ćosović.
Delegaciju Medrese, koju je predvodio direktor dr. Plojović, činili su prof. Senad ef. Saračević, prof. Izudin ef. Eminović i Zuhdija ef. Zukorlić.