TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA – Pomozimo nani Fatimi njenom slijepog sinu Mirsadu

Hajrat u Brodarevu kod porodice Pijuk. Strašna priča! Sin 45 godina slijep, stopostotni invalid. Majka s visokim stepenom invaliditeta. Sišli u grad, da budu barem bliže ljekarima. Podstanari u kući koja je na prodaju. Hajrat osigurao plac za izgradnju kuće. Još jedna akcija u koju treba krenuti zajedno!

Ovako teške priče u Brodarevu nema. Što kaže direktor Hajrata, možda čak ni u Sandžaku. Stara bolesna majka s još bolesnijim sinom vodi bitku. Još kao dijete razbolio se i od tada ne vidi, stopostotni je invalid. Živjeli na selu u trošnoj kući, pa da bi bili bliže ljekarima došli u Brodarevo pod kiriju u kuću koja je na prodaju. Da nije komšinice Aide niko o njima ne bi imao da brine, jer još jedan sin radi za nadnicu da bi mogao platiti kiriju, lijekove, a socijalna primanja ovih ljudi nikakva.

Hajrat pokrenuo akciju za izgradnju kuće. Izliječiti ih, kaže ef. Bećirović, ne možemo, ali možemo osigurati da imaju svoj, siguran dom

Plac nedaleko od grada. Da su barem u svome i da, kako kaže, stara majka, Allah da da uđu u svoje i opet budu blizu ljekara, bolnice i dobre komšinice Aide

Nije bilo jednostavno ostaviti ove ljude potpuno bespomoćne. Ipak, kao što smo i dosad i opet ćemo zajedno u akciju pomoći za Fatimu i Mirsada čiji je život satkan od muke, tuge i boli.

SANA