Organiziran ispraćaj i ikrar dova za 235 hadžija

Danas je na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru održana svečanost i proučena ikrar – hadžijska dova za 235 hadžija, koji će petu islamsku dužnost ove godine obaviti u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.
Za buduće hadžije kao i za sve prisutne na prepunom Trgu Gazi Isa-bega svečanost učenjem odlomaka Kur'ana otvorio Kemal ef. Jusufović, a zatim su polaznici predškolske ustanove “Reuda” svojim recitacijama o hadžu razgalili srca vjernika.
Prisutnim se obratio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji ih je podsjetio da je ove godine rekordan broj hadžija, čak njih 235, ukazalo povjerenje Mešihatu. Muftija Dudić je istakao da vjernici punih 25 godina potvrđuju na čijoj su strani i kome vjeruju, pa su i rezultati ovogodišnjeg zekata i sadekatu-l-fitra rekordni, kao i povjerenje koje se ukazuje svim ustanovama koje djeluju pri Islamskoj zajednici: Fakultetu za islamske studije, Medresi Gazi Isa-beg, Školi Kur'ana Časnog, CHR Hajrat, Medija centru, te Internacionalnom univerzitetu.
Predsjednik Mešihata je dodao i da su se danas vjernici okupili da još jednom svjedoče i iskreno zanijete da sve što čine, rade u ime Allaha, te  oni koji idu na hadž, da ga obave u ime Allaha. Muftija se zahvalio prisutnima na povjerenju, a nakon toga proučio hadžijsku dovu.

JOŠ FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATI NA LINKU ISPOD

POGLEDAJTE VIDEO SA ISPRAĆAJA HADŽIJA