Bajramska akademija u Novoj Varoši

Dana 3. septembra sa početkom u 19h u Domu kulture u Novoj Varoši, a u organizaciji Medžlisa IZ-e u tom gradu, održana je svečana akademija u povodu Kurban bajrama.

U prepunoj dvorani Doma kulture izveden je vjerski program, a skupu su prisustvovali delegacije Mešihata IZ-e predvođena predsjednikom muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem i Opštine Nova Varoš na čelu sa predsjednikom Radosavom Vasiljevićem  i predsjednikom Skupštine Nikolom Jelićem.

Nakon što se prisutnima obratio glavni imam Medžlisa Ismet ef. Bihorac, koji je istakao značaj bajrama, podsjetivši na jako dobro saradnju Medžlisa i Lokalna samouprave, prisutnima su se obratili predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine, koji su mubareklisali bajram, ističući da se ponose da u svom gradu imaju muslimane Bošnjake, te da će uvjek biti servis građanima.

Muftija Dudić je također mubareklisao bajram i podvukao da je na svakom od nas da provjerimo koliko živimo u duhu islama, te zamolio prisutne vjernike da uvjek budu korisni članovi zajednice.


Informativna služba