Muftija Dudić primio direktora Islamskog fakulteta iz Pariza

Dana 20.12.2017. godine predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je Nurudina Belhuta predstavnika Vrhovnog Islamskog vijeća u Alžiru i direktora Fakulteta za islamske studije u Parizu.

Na sastanku predsjednik Dudić je upoznao gosta sa stanjem muslimana u Sandžaku i Srbiji, te institucijama Islamske zajednice i njenim radom.

Gospodin Belhut je izrazio svoje zadovoljstvo što je u prilici da bude u posjeti Novom Pazaru i Islamskoj zajednici u Srbiji za čiji je rad čuo i ranije kao i da se bliže upozna sa izazovima sa kojima se  muslimani susreću  u Srbiji. Posebno mu je drago što Islamska zajednica postiže velike rezultate u odgoju i obrazovanju muslimana u ovom dijelu Balkana.

Ovom prilikom muftija Dudić je istakao važnost međusobne saradnje kao i to da  ova posjeta uvaženog gospodina Belhuta predstavlja  prvi korak u tom smjeru .

Tokom dvodnevne posjete Sandžaku gospodin Belhut će obići Fakultet za islamske studije gdje će biti govora o saradnji na nivou fakulteta kao i ostale institucije koje djeluju u okviru Islamske zajednice.

Informativna služba