Muftija dr. Dudić potpisao peticiju protiv kladionica i kockarnica – pozvao sve građane da potpišu peticiju

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, među prvim potpisnicima peticije, podržao je akciju za uklanjanje kockarnica i kladionica u blizini obrazovnih ustanova, kojih je identificirano 34 u najužem jezgru Novog Pazara.
Muftija je tom prilikom u izjavi za medije pozvao sve građane bez obzira na vjerku i političku pripadnost da podrže ovu akciju i potpišu peticiju protiv kladionica, jer zlo nema niti vjeru, niti naciju, niti političku pripadnost.
„Ovdje sam došao sa svojim saradnicima da u svoje ime i ime Islamske zajednice podržim ovaj projekat i svakako pozovem sve pripadnike islama, sve ljude, sve građane Novog Pazara i šire, da podrže ovu akciju jer ova akcija ne bi trebala da pripada niti jednoj političkoj opciji, niti jednoj vjeri, niti grupaciji, ova akcija je usmjerena protiv zla koje se tiče svakog građanina, svakog čovjeka ovdje u Novom Pazaru i šire.“
On je podjsetio da se u mnogim kuranskim ajetim i hadisima poziva na uklanjane od zla, a kladionice su sigurno zlo za jedan narod, kazao je muftija dr. Dudić.
Iako je Zakonom o igrama na sreću, članom 71 i 86, zabranjen rad kladionicama i kockarnicama u krugu od 200 metara od obrazovnih ustanova, Muftija je pozvao da se akcija proširi zahtjevom da se isti udalje od svih vjerskih objekata ili totalno isele iz gradskog jezgra.
Svi oni koji žele da podrže ovu akciju, štand će u narednim danima biti od 11,00 časova na trgu Gazi Isa bega.