Prodekan FIS-a na samitu muslimanskih manjina u Istanbulu

U Istanbulu se od 16. do 19.04.2018. godine održava Svjetski samit muslimanskih manjina u organizaciji Uprave za vjerske poslove – Dijaneta, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana.

Na Samitu učestvuje preko 300 učesnika iz više od 100 zemalja svijeta.

U ime Islamske zajednice u Srbiji ovom velikom skupu prisustvuje prodekan na Fakultetu za islamske studije prof. dr. Admir Muratović.

Otvorenje skupa bilo je u  Dolma bašča saraju, gdje su se učesnicima obratili predsjednik Dijaneta Ali Erbaš, predsjednik Vlade Turske Binali Jildirim, predsjednik turskog Parlamenta Ismail Kahraman i na kraju sa posebnom pažnjom je propraćeno nadahnuto obraćanje predsjednika R. Turske Redžepa Tajipa Erdoana.

Predsjednik Erdoan je posebno podvukao činjenicu da muslimani moraju jedinstveno nastupati prema izazovima sa kojima se susreću, te da dok tako ne bude morat će plaćati cijenu svoga nejedinstva.

Samit je organiziran na izuzetno visokom nivou i domaćini iz Dijaneta čine sve kako bi se svi gosti zaista osjećali veoma ugodno i poštovano, na čemu im se posebno zahvaljujemo.

Informativna služba