Održani sportsko-edukativni susreti studenata islamskih fakulteta Rijaseta IZ-e BiH

U Bihaću su se od 20 do 22. aprila 2018.godine održali sportsko-edukativni susreti studenata 4 fakulteta islamskih nauka koji djeluju u okviru RIjaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini: Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Islamsko-pedagoškog fakulteta u Zenici, Islamsko-pedagoškog fakulteta u Bihaću i Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru.

Druženje je otpočelo 20. aprila obraćanjem muftije bihackog Hasana Ef. Makica, dr Ekrema Tucakovica, iz Uprave za obrazovanje Rijaseta IZ-e u BiH.

Predivno gostoprimstvo ljubaznih domaćina, bratski i sestrinski odnos medju studentima učinili su da vikend u Krajini ostane duboko urezan u srcima i pamćenju svih učesnika.

Pored radionica i izleta na po poznatim bihackim izletistima, ovi susreti su imali i svoj sportski dio.

Iako je u prvi plan bilo druženje nije izostalo ni sportskog nadmetanja u fudbalu za muškarce i odbojci za djevojke.

Studentice FIS-a odbranile u prvo mjesto u odbojci i osvojili zlatne medalje i pehar namjenjen pobjedniku.

U fudbalu su prvo mjesto ovog puta zauzeli veoma dobri i fer igrači FIN-a iz Sarajeva.

Medalje i nagrade pobjednicima uz prigodna obraćanja prof.dr. Izet Terzic, prodekan Fakulteta u Zenici, prof. Dr. Admir Muratovic, prodekan na FIS-u, kao i dr. Ekrema Tucakovica izaslanika direktora uprave za obrazovanje.

Ono sto se namjece zaključak je da Islamska zajednica može biti ponosna sto ce imati ovakvu budućnost, jer su ovi studenti, svih 4 Fakulteta, zaista dostojni da sutra ponesu ključne društvene Emaneta zajednice iz koje potiču.