Delegacija Islamske zajednice posjetila Brodarevo

U petak 11.05.2018. godine delegacija Islamske zajednice u sastavu Hajro ef. Tutić – predsjednik Sabora i dr. Rešad ef. Plojović – potpredsjednik Mešihata posjetila je Brodarevo i tom prilikom u prostorijama Medžlisa, prije džume namaza, održala sastanak sa novim Povjereništvom Medžlisa, članovima džematskog odbora i istaknutim džematlijama.

Prisutnima se na početku sastanka obratio vršilac dužnosti predsjednika Medžlisa Muhamed Bašić, a potom i v.d. glavnog imama Admir ef. Gojak, nakon čega je potpredsjednik Mešihata dr. Plojović obrazložio odluku Mešihata i ukazao na ciljeve i zadatke koji su postavljeni pred novim Povjerinštvom i očekivanje Islamske zajednice da se povjereni emanet opravda. Prisutnima se obratio i Hajro ef. Tutić, naglasivši da je ovo njegova prva zvanična posjeta Brodarevu nakon 50 godina službe u Islamskoj zajednici.

Nakon sastanka je delegacija prisustvovala džuma namazu, koju je predvodio dr. Rešad efendija, koji je tokom hutbe govorio o važnosti individualne promjene čovjeka i činjenici da promjena zajednice nabolje dolazi nakon promjene pojedinca, konstatujući da su svi ibadeti propisani sa ciljem da čovjeka poprave u svakom pogledu, uključujući i post u mjesecu Ramazanu, koji je pred nama, čestitajući prisutnim džematlijama nastupajuće mubarek dane odabranog mjeseca.

Nakon džume namaza dr. Plojović uručio je zahvalnicu Mešihata ranijem v.d. predsjednika Povjereništva Medžlisa Dževadu Mujezinoviću, za doprinos vraćanju i jačanju jedinstva Islamske zajednice na prostoru Brodareva i ranijem v.d. glavnog imama Almir ef. Šantiću za doprinos na polju vjersko-prosvjetnog rada i podizanju vjerske svijesti na ovom prostoru.

Delegacija Mešihata je naišla na srdačan doček od strane predstavnika džemata i Medžlisa, koji nisu skrivali svoje zadovoljstvo i radost onim što Islamska zajednica čini i uspjesima koje ostvaruje, imajući povjerenja da je nova odluka Mešihata o promjenama zapravo sa ciljem osvježenja, koja će donijeti korist zajednici i džematu muslimana na ovom prostoru i u konačnom dobijanju punog statusa Medžlisa IZ-e Brodarevo sa svim džematima koji gravitiraju na prostoru ove regije.