Škola Kur’ana upriličila iftar u restoranu „Balkan“

Dana 29.05.2018. god. Škola Kur’ana Časnog u restoranu “Balkan” organizovala je kolektivni iftar za uposlenike Škole i odabranu grupu polaznika hifza. Pored kolektiva i rukovodstva Škole Kur'ana, iftaru su prisustvovali predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, predstavnici Turske ambasade u Beogradu, šejh Matrudi iz Saudijske Arabije, karije iz Turske, hafizi koji uče mukabele tokom Ramazana i najuspješniji polaznici Škole Kur'ana Časnog.

Prisutnima su se obratili direktor Škole hfz. Irfan-ef. Malić i predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić. U svom obraćanju direktor Škole se zahvalio prisutnima i izrazio im toplu dobrodošlicu, a zatim istakao dosadašnje rezultate Škole Kur’ana Časnog, kao i svoje zadovoljstvo što su dio neraskidivog lanca ustanova Islamske zajednice.

Nakon toga obratio se muftija Dudić koji je istakao važnost ove mlade ustanove, njene dosadašnje rezultate, kao i emanet koji dolazi sa uspjesima Škole. Posebno je naglasio značaj hifza i hafiza u općem smislu, ističući da su hafizi Kur’ana velika blagodat i berićet sandžačkog naroda.

Pokrovitelji ovog iftara bili su Škola Kur'ana Časnog, Ambasada Republike Turske u Beogradu i vlasnik restorana Balkan Izo Omerović.