Delegacija Medrese na iftaru u Skoplju

U nedjelju, 3. juna 2018. godine, delegacija Medrese Gazi Isa-beg, koju je predvodio direktor dr. Rešad ef. Plojović u pratnji profesora mr. Asmir ef. Crnovršanina, posjetila je bošnjački džemat Ljuboš u skopskom naselju Batinci i tom prilikom prisustvovala džematskom iftaru, jaciji i teravih namazu.
Prisustvo delegacije Medrese, a posebno ramazanskog gosta, šejha Muhameda Matrudija, izazvalo je oduševljenje džematlija koji nisu krili svoju radost. Prisutnima na iftaru i teravih namazu prigodnim vazu-nasihatom obratio se direktor Plojović, govoreći o vrijednostima mjeseca Ramazana i aktivnostima vjernika u njemu, te potrebi da jačamo naše džemate i da njegovu snagu i aktivnost iz Ramazana nastavimo i nakon Bajrama.
Svoju radost zbog prisustva iftaru u kratkom obraćanju izrazio je i gost iz Saudijske Arabije, pozvavši muslimane da budu istinska braća u vjeri.
Jaciju i teravih namaz u ispunjenoj džamiji na prijedlog imama džemata Kadrije ef. Murića predvodila je delegacija Medrese i šejh Matrudi, nakon čega je nastavljeno druženje uz muhabet do sehura sa istaknutim džematlijama o stanju i potrebama bošnjačkih džemata u Makedoniji.
Informativna služba