Delegacija Medrese na iftaru i teraviji u Prizrenu

U utorak, 12.06., delegacija Medrese predvodjena direktorom dr. Rešad ef. Plojovićem u kojoj su bili dr. Enver ef. Omerović i mr. Muhedin ef. Latifović, posjetila je Prizren i tom prilikom bili gosti na zajedničkom iftaru dzematlija Šehidske dzamije, kojem je prisustvovalo više od 1000 postača, kojima se nakon predsjednika Medzlisa IZ-e Prizren obratio i direktor Medrese dr. Plojović.

Nakon iftara članovi delegacije su imali priliku predvoditi teraviju namaz u tri dzemata i obratiti se prisutnim dzematlijama, u dijelovima grada kojima su koncentrisani bosnjaci i to: dr. Rešad ef. u dzematu Mušnikovo u Župi, dr. Enver u Novoj dzamiji u Ljubiždu, a mr. Muhedin u Uhud dzamiji u Prizrenu i mali priliku osjetiti dio ramazanske atmosfere u ovom gradu.

Po obavljenoj teraviji nastavljeno je druzenje i muhabet do sehura sa čelnim ljudima Medzlisa IZ-e Prizren i imamima, koji nisu skrivali svoju radost zbog posjete, koju su potvrdili srdačnim, tradicionalnim, gostoprimstvom i odnosom, po kojem je ovaj prostor poznat, na čemu im delegacija Medrese od srca zahvaljuje.