Potpredsjednik Mešihata dr. Rešad ef. Plojović predvodio bajram namaz u džematu Gazi Isa-beg u Frankfurtu

U petak, 15.06.2018. godine, prvog dana Bajrama, potpredsjednik Mešihata i direktor Medrese Gazi Isa-beg dr. Rešad ef. Plojović boravio je u bajramskoj posjeti sandzačkom džematu Gazi Isa-beg u Frankfurtu i tom prilikom predvodio bajram namaz. Dr. Plojović je imao priliku nakon obavljenog sabah namaza i proučene sure Jasin obratiti se prisutnim džematlijama prigodnim vazu nasihatom, koji su ispunili sve raspoložive prostorne kapacitete džemata, a potom je predvodio bajram namaz i održao bajramsku hutbu.

Također, istog dana u spomenutom džematu predvodio je i džumu namaz, a dan uoči Bajrama, u četvrtak na jaciji namazu, posjetio je i džemat BKZ Sandžak u Ofenbahu i susreo se sa imamom, rukovodstvom i džematlijama ovoga džemata.

Bajramska posjeta potpredsjednika Mešihata dr. Plojovića džematu Gazi Isa-beg bila je u cilju pružanja podrške Islamske zajednice rukovodstvu i članovima džemata u danima prolaženja kroz iskušenje i suočavanja sa različitim neosnovanim optužbama, diskreditaciji i sumnjama kojima su izloženi najuticajniji članovi i nosioci aktivnosti džemata, dobrotvori i najveći sandžački vakifi iz porodice Sejdović, od strane tendencioznih i zlonamjernih pojedinaca i grupa iz reda političara vladajuće strukture i medija iz Novog Pazara i Sandžaka.

Dr. Rešaf-efendija je na kraju naglasio da je džemat Gazi Isa-beg, iako manji po svojim brojčanim i prostornim kapacitetima, jedan od džemata koji pružaju veliku podršku radu i ustanovama Islamske zajednice, te je time zaslužio maksimalnu pažnju, poštovanje i podršku IZ-e, njenih pripadnika i svih iskrenih muslimana, ukazujući da su iskušenja Allahovih robova iz reda vjernika potvrda Allahove ljubavi i milosti prema njima, kao i prilika da oni okolo njih kroz pružanje potrebne pomoći pokažu stepen svoje iskrenosti u prijateljstvu i odnosu prema njima, te da svako iskušenje koje Uzvišeni odredi čovjeku, a on to dostojanstveno i strpljivo izdrži u konačnom samo ojača vjernika i podigne na više stepene kod Allaha dž.š. i ljudi.