Muftija Dudić primio ambasadora OEBS-a

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima, 18.06.2018. godine, primio je šefa Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju u Srbiji gospodina Andrea Oricia sa delegacijom.

Nakon što je ambasador Oricio domaćinima čestitao Bajram, pohvalno se izrazio o Strategiji Islamske zajednice za prevenciju bolesti zavisnosti, nasilja i svih oblika ekstremizma kod mladih, kao i o angažmanu predstavnika Islamske zajednice na konferencijama koje organizuje OEBS.

Ambasador se također interesovao kako se nositi sa ekstremizmom, bez obzira od koga dolazio, kao i za probleme sa imenovanjem vjeroučitelja u školama imajući u vidu njihove kompetencije s obzirom da rade sa mladima.

Muftija Dudić se zahvalio šefu Misije OEBS-a na saradnji i podršci istakavši da je organizovani sistem Islamske zajednice najbolji način borbe protiv svih vrsta devijacija te da su ostaci paravjerske tvorevine, nevladine i humanitarne organizacije koje se bave islamskim misionarstvom plodno tlo za devijantno razumijevanje islama.

Predsjednik Mešihata je još jednom istakao da će Islamska zajednica nastaviti da se primarno bavi vjerom, a od lokalnih vlasti očekuje da se prestane miješati u unutrašnje stvari Islamske zajednice.

Informativna služba